Son Dönem Türk Komedi Filmlerindeki 10 Komik Karakter

0
887

Bu videoda son dönem popüler Türk komedi filmlerindeki en komik karakterleri OHA diyorum ekibi derlemiş. Elbette Türk sinemasında pek çok unutulmaz karakter var ama son dönemde öne çıkanları derlemişler.

Listemize Vizontele filminde Yılmaz Erdoğan’ın canlandırdığı Deli Emin ile başlıyoruz. Deli Emin, lakabının aksine aslında tam bir dahi. Elektronik aletlerle arası çok iyi. Ayrıca harika icatları var. Zekası, hazırcevaplığı ve dobralığı da onu efsane yapan diğer özellikleri.

Sıradaki unutulmaz karakterimiz GORA filminde Cem Yılmaz’ın oynadığı Arif. O aslında uyanık bir esnaf. Ama uzaylılar tarafından kaçırıldığında pratik zekası, cesareti ve romantizmiyle tam bir kahramana dönüşüyor. Cem Yılmaz Arif’i oynarken tabii bol bol kahkaha attırıyor.

Eyvah Eyvah filminde Demet Akbağ’ın hayat verdiği Firuzan karakteriyle devam ediyoruz. Deli dolu bir şarkıcı olan Firuzan aynı zamanda sevecen ve yardımsever bir kadın. O aslında herkesin sahip olmak isteyeceği bir abla. Şarkıları da kelimenin tam anlamıyla akıllardan silinmiyor.

Eyvah Eyvah’ta Ata Demirer’in canlandırdığı Hüseyin Badem karakteri de son yılların en komikleri arasında. Eğlenceli Trakya şivesi ve ustalıkla çaldığı klarneti Hüseyin Badem’in unutulmazlar arasında yer almasını sağladı.

Sıradaki komedi karakterimiz, Deliha. Gupse Özay’ın hayat verdiği Deliha aslında sıradan bir Türk kızı. Onu farklı kılan, şirinlikle karışık deliliği. Kadınsı biri olmasa da hoşlandığı adamı etkilemek için elinden geleni ardına koymuyor. Bu özellikleri de onu hafızalarımıza kazımaya yetiyor.

Bir sonraki sevilen komedi filmi kahramanımız, Dedemin Fişi filmindeki Marif. Onur Buldu’nun canlandırdığı karakter, son dönemin en çok güldürenleri arasında. Hayatımıza yeni girdi ve uzun süre de bizimle beraber olacak gibi görünüyor.

Listemizdeki bir diğer Yılmaz Erdoğan karakteri ise Organize İşler filmindeki Asım Noyan. Bitirim, kurnaz, zeki ama aynı zamanda da duygusal biri. Dürüst bir işi yok ama onun asıl amacı iyi bir baba ve koca olmaya çalışmak.

Kocan Kadar Konuş’ta Ezgi Mola’nın canlandırdığı Efsun da son yılların başarılı komedi karakterlerinden biri. Geleneksel Türk kızı kalıplarına meydan okuyan bir kişiliği var. Çevresinden gelen baskı sonucunda lise aşkıyla yeniden bir araya gelince ortaya unutulmaz bir kadın tiplemesi çıkıyor.

Bir diğer efsane karakterse Düğün Dernek filmindeki Tüpçü Fikret. Ahmet Kural’ın oynadığı Tüpçü Fikret, kurnaz ve komik bir Anadolu insanı. Başı sürekli derde girse de neyseki belayla eğlenmeyi biliyor. Ahmet Kural sağolsun, hayatımızı güzelleştiren bir karakteri bize hediye etti.

Listemizde son olarak Kara Bela filminden Cengiz Bozkurt’un oynadığı Kudret karakterine yer veriyoruz. Tam bir bela paratoneri olan Kudret’in bu sorunlarla baş etme yöntemlerini kahkahalarla izliyorsunuz.

Yorum bırak

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz